Arbeidstid per måned 2022

Når man snakker om antall arbeidstimer per måned i 2022, sier man vanligvis 160, noe som ofte ikke stemmer helt. I år (2022) er det for eksempel mellom 152 og 184 arbeidstimer med et gjennomsnitt på 169 timer per måned! Her i tabellen under kan du se nøyaktig hvor mange virkedager, arbeidstimer, antall lørdager og søndager samt andre ledige dager, for eksempel røde dager, midtsommeraften, julaften og nyttårsaften. Ved de anledninger når en rød dag faller sammen med en lørdag eller søndag, er den inkludert i kolonnen lørdag og søndag. Vi regner også med 8-timers arbeidsdager. Hvilke dager i Sverige som regnes som helligdager er regulert i Lag (1989: 253) "Helligdagsloven". De fleste har dermed fri på følgende helligdager, selv om de tilfeldigvis faller sammen med en vanlig hverdag:

MånedArbeidsdagerArbeidstidLør & Søn.Andre
januar20160101
februar2016080
mars2318480
april1915292
Kan2116891
juni2016082
juli21168100
august2318480
september2217680
oktober21168100
november2217680
desember2116891
Total årlig arbeidstid25320241057
Gjennomsnitt / måned211698.750.58

 

Allehelgensdag

Allehelgensdag

Allehelgensdag

Allehelgensdag er en svært mangefasettert høytid hvis historie på en måte er skjult i uklarhet. Men som kristen tradisjon har den vist seg å være uvanlig mangefasettert og levende. Dette har gjort det feiret på mange forskjellige måter avhengig av hvor du er i verden.

Vi har sett på Allehelgensdag og sett hva som skiller den ut.

En vanlig, men misforstått dag

Opprinnelsen til Allehelgensdag regnes vanligvis for å være den kirkelige ambisjonen om å trekke helgeners og martyrers oppmerksomhet til deres ofre. Allehelgensdag er en kristen høytid som feirer alle helgeners liv. Nøyaktig når det feires varierer mellom ulike steder i verden, men det finner vanligvis sted 1. november eller en gang mellom 31. oktober og 6. november.

Men hva er egentlig en helgen? En helgen er en person som har blitt anerkjent av Kirken for å ha oppnådd et meget høyt nivå av hellighet og dyd.

Over tid har imidlertid Allehelgensdag blitt mer en generell oppmerksomhet blant menneskene som har forlatt jordelivet. Enten det handler om helgener eller våre egne kjære. Derfor er den samtidige feiringen av Allehelgensdag veldig nært knyttet til kirkegårdsbesøk. Å tenne lys og besøke graver er betydelig mer vanlig enn å faktisk tilbringe tid i kirken.

Mange steder er nok dagen mer forbundet med Halloween, selv om de egentlig ikke henger sammen annet enn at de oppstår etter hverandre. Dette anses vanligvis å være et resultat av en språklig sammenkobling.

Allehelgensdag fortsetter å være en populær høytid, men feires på mange forskjellige måter. I vår egen tid har den nok på mange måter fått stor konkurranse fra Halloween, selv om disse to fenomenene har helt forskjellig opphav.

Upptäck Sverige som aldrig förr nära mig

I takt med att den digitala eran fortsätter att forma vårt sätt att interagera med världen, har behovet av tillförlitlig, lättillgänglig information nära mig blivit mer framträdande än någonsin. För svenskar och besökare i Sverige erbjuder webbplatsen Sök.info en banbrytande plattform som omdefinierar hur vi upptäcker och interagerar med olika platser i hela landet. Denna webbaserade resurs ger användarna obegränsad tillgång till information om över en miljon olika platser i Sverige, från historiska landmärken och natursköna vandringsleder till de senaste kaféerna och shoppingcentren.

Den Omfattande Databasen

Sök.info står ut från mängden tack vare sin omfattande databas, som innehåller detaljerad information om varje plats. Detta inkluderar inte bara grundläggande information som vad platsen är för något, utan även öppettider, kontaktinformation och vägbeskrivningar. Denna rikedom på data gör sök.info till en ovärderlig resurs för alla som vill utforska Sveriges mångfacetterade landskap, oavsett om det gäller lokalbefolkningen som söker nya upplevelser eller turister som vill få ut mesta möjliga av sitt besök.

Användarvänligt Gränssnitt

Förutom dess omfattande innehåll, erbjuder sök.info ett intuitivt och användarvänligt gränssnitt. Plattformen är utformad för att vara lättanvänd, vilket gör det möjligt för användare att snabbt hitta den information de söker. Oavsett om du använder en dator, en surfplatta eller en smartphone, anpassar sig webbplatsen smidigt för att ge den bästa möjliga användarupplevelsen. Detta säkerställer att du kan planera dina äventyr i Sverige med några få klick.

”Nära mig” funktion

”Funktionen ’nära mig’ är en revolutionerande egenskap som förändrar sättet vi interagerar med vår omgivning. Genom att använda dina GPS-koordinater, med din uttryckliga tillåtelse, anpassar denna funktion upplevelsen helt efter var du befinner dig. Oavsett om du är på jakt efter en mysig restaurang, en lugn park eller en tjänst som bankautomater, optimerar ’nära mig’-funktionen sökresultaten för att visa relevanta platser i din omedelbara närhet på en karta. Detta gör den till ett ovärderligt verktyg för både lokalbefolkningen som vill upptäcka nya pärlor i sitt område och för resenärer som önskar utforska en ny stad effektivt. Genom att erbjuda en skräddarsydd och omedelbar lösning på din platsbaserade förfrågan, förbättrar ’nära mig’-funktionen din upplevelse och gör den mer intuitiv och anpassningsbar.”

En Portal till Sveriges Hjärta

Sök.info är mer än bara en webbplats; det är en portal till Sveriges hjärta. Det ger en sällan skådad insikt i landets geografiska mångfald och kulturella rikedomar. Från de snöklädda topparna i norr till de soliga stränderna i söder, ger sök.info användarna nycklarna till att upptäcka och uppskatta allt som Sverige har att erbjuda. Dess detaljerade vägbeskrivningar och kontaktinformation gör även de mest avlägsna destinationerna tillgängliga för äventyrslystna själar.

Framtiden för Digital Utforskning

I en värld där digital teknik ständigt utvecklas, står sök.info som ett exempel på hur digitala verktyg kan användas för att fördjupa vår förståelse och uppskattning av den fysiska världen. Genom att kombinera omfattande data med användarvänlig design och interaktivitet, banar sök.info väg för framtiden för digital utforskning i Sverige.

Som vi ser fram emot att utforska allt vad Sverige har att erbjuda, står sök.info redo att vara vår guide. Med bara några få klick kan vi nu dyka djupare in i landets underverk än någonsin tidigare, upptäcka nya platser och skapa oförglömliga minnen. Sök.info är inte bara en plattform; det är en resa till hjärtat av Sverige, en resa som börjar med ett enda klick.

nb_NONorwegian